Сторінки

понедельник, 15 июня 2020 г.

Адаптивний карантин


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
На період  адаптивного карантину:

1.    Ранкове приймання дитини до закладу проводить вихователь групи на території закладу, на ігровому майданчику. Батьки та супроводжуючі особи повинні одягати респіратор або захисну маску (у тому числі саморобну), так, щоб були покриті ніс та рот. Очікування на території повинно бути обмежено.
2.    Всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (термометрія, обробка рук антисептиком, миття рук, навчання правилам етикету кашлю тощо) проводяться в ігровій формі та за особистим прикладом працівників  закладу.
3.    Забороняється:
·         використання багаторазових (тканинних) рушників;
·         використання м’яких іграшок;
·         використання килимів з довгим ворсом;
·         перебування у вуличному взутті всередині приміщень;
·         проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш, ніж однієї групи та за присутності глядачів (відвідувачів).
4.    Рекомендується:
·         проводити додаткові ігри та вправи, які б доносили дітям важливість індивідуальних заходів профілактики та фізичного дистанціювання;
·         надавати пріоритет руханкам, іграм, що проводяться на відкритому повітрі;
·         переформатувати розміщення в кімнатах для занять таким чином, щоб забезпечити максимальне фізичне дистанціювання;
·         обмежити заняття та ігри, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом;
·         обмежити заняття та ігри, що потребують використання значної кількості додаткового інвентаря;
·         обмежити сенсорні заняття та ігри (наприклад ліпка);
·         забезпечити адаптивне харчування, що дозволяє мінімізувати кількість дітей, що харчуються одночасно, або одночасно перебувають за одним столом.
5. Організувати навчання вихованців дошкільного закладу в ігровій формі методам захисту в умовах поширення вірусних інфекцій та методам самооцінки і контролю стану і рівня власного здоров’я з врахуванням вікових особливостей сприйняття інформації.
6.Забезпечити максимальну ізоляцію  груп  з метою мінімізації контактів, дотримання графіку руху груп територією закладу.
7.  Забезпечити недоступність контейнерів (урн) для використаних ЗІЗ, запасів дезінфікуючих засобів та засобів для прибирання для дітей.
 8. У випадку підозри на коронавірусну хворобу (COVID19), забезпечити ізоляцію вихованця  до приїзду спец бригади, повідомити батьків.  
9. Інформувати батьків про заборону відвідування дітьми з підозрою на ГРВІ закладу.
10.  Після відсутності дитини у садочку (навіть 1 день), приймати її лише за  медичною довідкою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий